Cerita sama..pelakon sama, uncut version

Go down

Cerita sama..pelakon sama, uncut version

Post  AbgD.CM-BSB on 18/07/08, 07:00 pm

hi..
apa pekembangan politk d Malaysia skang nie..?
seronok aku tengok tv-2 dh mula muatkan muka2 MP pembangkan..

tp spt yg aku duk agak2..mana mungkin menteri2 yg ada,MP2 yg ada akan benarkan Anuar memegang kuasa..segala ciloks pak2 menteri ada dlm poket nuar..cuma tunggu masa jer utk nuar dedahkan..setengh nya sudahpun d dedahkan..sudah byk surat dihantar kpd PM..tapi tiada tindakkan yg d harapkan..so, cuma satu jalan - dapatkan kuasa dan ambil tindakkan kpd penghakis2 harta rakyat.

tapi yerlah..sape nak biarkan leher kena potong...nak tak nak mesti cari jalan atleast utk mendelaykan proses si nuar mendapat kuasa.

Saya bukanlah penyokong anuar scra pribadi..bukan juga pembenci anuar...tp sy menyokong perjuangan menegakkan keadilan selaras dgn Anjuran Islam..
tengok pd logik nya..dan flip-flopnya kenyataan DPM. yg skjap kata tk kenal, skjap kat tk penah jumpa then kmudia kata saiful ada dtg jumpa dia shari sblum buat report..so rasanya.mcm ada sindiket jer utk menamatkan riwayat politik nuar..

naik mual jugak membaca perbalahan najib-nuar nie.. tp mual tak mual pun, kena juga ambil pusing..sbb ni masa dpn negara.

yg lega AAB lah..sbb kekecohan kenaikkan rege minyak berjaya dikesampingkan dgn isu liwat.. isu surat bersumpah prtama Bala juga jadik malap ..
kekadang terpikir, if we twist the story a bit, what would happen today ,
contoh : Adik Saiful buat report polis bahawa tokJib memperkosa dia dr belakang !!! tanpa rela (walaupun boleh tersenyum kpd wartawan) ..agak2 lah..apa akan jadi pada najib..?? agak sy tak jadi apa2..yg akan jd apa2 adalah budak saiful nie..mungkin terpaksa membuat surat bersumpah smula bg mebatalkan report asal dan kemudiannya hilang ..sbgimana hilangnya si bala and familly (mungkin sdg buat "haji" kat tamil nadu)

so..itulah cerita nya..politik yg kelam dan kelabu asap mainan org atasan yg duk ada ari nie..

so apa pilihan kita sebagai rakyat..??? buat tak tahu ?? ?? bijak kah begitu...??

kata tok guru ambo..rakyat cuma ada satu pilihan -- memilih k'jaan Alternatif bg mencuci kekotoran k'jaan yg satu lagi..
itulah hakikat nya bila berada d negara yg ada 2 option utk jd k'jaan..

sekadar berceloteh..sbb ruangan politik ni mcm bisu jer..

ramaln sy - nuar akan terbelit dgn serangan terbaru ni.. paklah dan najib sempat bernafas mencari ruang utk bertindak seterusnya..tu pun kalu si bala ni TIDAK tiba2 muncul skali lagi..
yg penat, tenat dan senak adalah kita..belum ada inisiatif berkesan dr gomen memitigate kan kesan kenaikkan minyak.... kita mmg boleh bantah..tapi itu tk kemana ..yg kita nak..apa mitigation plan nya..!!bukan plan..tapi execution..
avatar
AbgD.CM-BSB

Posts : 33
Join date : 2008-06-02
Location : Saigon,Vietnam

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum