Tentang Petronas

Go down

Tentang Petronas

Post  far_ziela on 11/07/08, 11:28 am

Petronas ke-8 paling untung di dunia


PETRONAS berada pada kedudukan kelapan syarikat paling untung di dunia tahun lalu dalam senarai Fortune Global 500 majalah perniagaan Fortune.

Di Asia pula, ia muncul syarikat paling untung, mengambil tempat pengeluar kereta terbesar dunia, Toyota Motor dari Jepun, yang mendahului senarai itu pada 2006.

Dalam senarai keseluruhan Fortune Global 500 yang menyenaraikan 500 syarikat terbesar dunia berdasarkan jumlah pendapatan pula, Petronas berada di kedudukan ke-95.



Di kalangan syarikat Asia, Petronas yang meraih pendapatan dalam nilai dolar Amerika Syarikat AS$66.218 bilion dan keuntungan AS$18.118 tahun lalu, berada di kedudukan ke-16 senarai berkenaan.


(Berita Harian, Malaysia; Jumaat, 11 Julai 2008)
avatar
far_ziela

Posts : 39
Join date : 2008-05-27
Location : kuantan, pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Tentang Petronas

Post  arman on 20/07/08, 03:13 pm

ini sudah bagus ni ziela, apa kata kata pau bdk2 petronas nak?

p/s: orang2 petronas dlm ni takde ke nak open table ni? ziela nak ikut sekali ni.
avatar
arman

Posts : 71
Join date : 2008-05-22
Location : Shah Alam/Selangor

View user profile http://armanibrahim.blogspot.com/

Back to top Go down

Tentang Petronas

Post  far_ziela on 21/07/08, 10:14 am

en. arman, mmg nmpk macam byk, tp kan byk yg kne bayar semula pada government?
avatar
far_ziela

Posts : 39
Join date : 2008-05-27
Location : kuantan, pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Tentang Petronas

Post  AbgD.CM-BSB on 21/07/08, 11:45 am

Abe Jex..
adalah sesungguhnya tiada kaitan langsung antara kadar keuntungan Petronas dgn org petronas open table..
adapun harta kekayaan itu tiadalah disalurkan kpd kakitangan petronas..

bonus pun 2 bulan jer tahun nie...sbb ramai org dengki...isk,isk,isk,..
avatar
AbgD.CM-BSB

Posts : 33
Join date : 2008-06-02
Location : Saigon,Vietnam

View user profile

Back to top Go down

Tentang Petronas

Post  far_ziela on 21/07/08, 12:35 pm

btol tu abg.D, in fact adik ipar sy kje petronas pon kata, tk da maknanye petronas dapat byk pun, tk smpi sebanyak itu k staff.

anyway, en. arman, sy tk cakap ape pun ttg buka table nih... Razz
avatar
far_ziela

Posts : 39
Join date : 2008-05-27
Location : kuantan, pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Tentang Petronas

Post  arman on 21/07/08, 07:10 pm

abg d: 2 bulan nanggung...ni bonus le ni kot.. duit2 lain tuh tak di namakan bonus kot..
ziela: ler.. aposal tak nak join plak ni...hehe...
avatar
arman

Posts : 71
Join date : 2008-05-22
Location : Shah Alam/Selangor

View user profile http://armanibrahim.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Tentang Petronas

Post  gi@NT on 21/07/08, 09:54 pm

abe D: sesungguhnya petronas mmg kaya..apabila kaya..maka automatic la staff nye pun kaya raya kan...

abe jex:ader calon ker yg sudi untuk mem-sponsorkan open table??table tennis pun ok la
yayayaya

cik ziela:adalah baiknya jika menyumbangkan tenaga tok upacara gilang-gemilang-terbilang open table USMforum nie...

sy yg menurut perintah

gi@NT

lol!
avatar
gi@NT

Posts : 77
Join date : 2008-05-23
Location : hyderabad,india

View user profile

Back to top Go down

Tentang Petronas

Post  far_ziela on 22/07/08, 09:36 am

giant... ok! Very Happy
avatar
far_ziela

Posts : 39
Join date : 2008-05-27
Location : kuantan, pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Tentang Petronas

Post  gi@NT on 22/07/08, 01:28 pm

elo en moderator...

bila nak buat steering commitee tok malam GALA open table USMforum??

lol!
avatar
gi@NT

Posts : 77
Join date : 2008-05-23
Location : hyderabad,india

View user profile

Back to top Go down

Tentang Petronas

Post  far_ziela on 22/07/08, 03:09 pm

friends.. kalau nk buat com meeting, online je bole k? boleeeee..... Very Happy
avatar
far_ziela

Posts : 39
Join date : 2008-05-27
Location : kuantan, pahang

View user profile

Back to top Go down

Re: Tentang Petronas

Post  AbgD.CM-BSB on 04/08/08, 04:28 pm

kita open table bila Anuar mng in Permatang Pauh...
or bila kes Najib-Bala-Tantoya selesai..
or AGP di bicarakan..
or Paklah bertaubat taknak bertafakur dpn patung tugu negara ...

other than that...I can sponsor any of you anytime we meet..my pleasure.
avatar
AbgD.CM-BSB

Posts : 33
Join date : 2008-06-02
Location : Saigon,Vietnam

View user profile

Back to top Go down

Re: Tentang Petronas

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum